Project

Familiehuis Houten

Dit interieurontwerp is gemaakt voor een familiehuis in Houten. Deze familie heeft wat oudere kinderen. Dit plan bestaat allereerst uit een nieuwe indeling van de woonkamer en keuken. En ten tweede uit een materialenplan en een meubelplan.

De basis wordt gevormd door lichte natuurlijke materialen. Daarnaast  worden wit- en grijstinten afgewisseld met zachte pastellen. Het interieur heeft daardoor een rustige, haast minimalistische basis gekregen met zachte contrasten. Perfect om te ontspannen in een druk bestaan.

In de bestaande licht matgrijze keuken komt een gietvloer. Naast een prachtig strak uiterlijk is deze ook zeer praktisch in gebruik. De gietvloer sluit aan op de lichte eiken visgraat vloer in de ruime living.

Hier is een maatwerk kast ontworpen. De kast staat in de hoek rond de deur naar de hal. De kast herbergt een thuiswerkplek. Bovendien heeft ook de piano hier een mooi plekje gekregen. De gashaard is midden in de ruimte geplaatst. Daardoor scheidt de haard de living van het eetgedeelte. Over de hele lengte van de muur bij de eettafel is een maatwerk bank gemaakt.

In de living is gekozen voor een lichtgrijze bank van Vitra. De extra stoelen bij de bank zijn  prachtige designklassiekers. Dit geldt ook voor de eetkamerstoelen. De stoere eettafel is van Functionals. De tafel is uitgevoerd in een warme roestkleur. En geeft samen met enkele accessoires in messing en de reeds aanwezige kunst karakter aan de woning.

Dit wil ik ook
moodboard-houten
meubelplan-houten
meubelplan-houten-2
materialenplan-houten

Start typing and press Enter to search