Project

close up woonkamer

Gedurfde metamorfose

Deze woning heeft met recht een gedurfde metamorfose ondergaan. Van een saaie, dertien in een dozijn rijtjeswoning is deze woning getransformeerd tot een royale gezinswoning. En dat alles zonder uit te bouwen!

Hoewel de bewoners graag in de keuken de eettafel wilden behouden zijn we daar vanaf gestapt. In de nieuwe situatie kon een veel ruimere keuken met kookeiland worden geplaatst. Door middel van een bar is toch die gezellige woonkeuken gecreëerd.

De eettafel is verhuisd naar een veel logischer plek. Een plek welke voorheen alleen als doorloop werd gebruikt en als “stalling” voor kinderspeelgoed. Zonde van die ruimte!

Door op de lange wand in de woonkamer maatwerk te plaatsen oogt de hele ruimte langer. De maatwerk kast is uitgevoerd in hetzelfde materiaal als de keuken en loopt middels een doorkijkhaard over in de eethoek. Ook in het ontwerp van een familiehuis in IJsselstein plaatsten we een maatwerk kast. Aan de riante eetbank kunnen heel wat gasten aanschuiven! De eetbank is bekleed met een prachtige hoge kwaliteit outdoor stof (handig schoon te maken!) van Elitis.

Aan het koele blauwe kleurenpalet is een warme okergeel toegevoegd. Wat een eye-catcher van een behang in de living. Het koele blauw op de wanden past tevens uitstekend bij het warme brons van de keukenkasten. Dergelijke contrasten geven spanning aan het interieur.

Er is gekozen voor mooie en kwalitatieve meubels wat ook zeker terug te zien is in het resultaat.

Een plaatje!

Meer inspiratie vind je op mijn Instagram.

Dit wil ik ook
Moodboard
keuken
eethoek
detail keuken
maatwerk
woonkamer