Project

Authentiek stadspand

Authentiek herenhuis in Utrecht

In een karakteristiek pand in de prachtige wijk Vogelenbuurt wonen Ada & Bram. Wij ontwierpen het interieur van hun fraaie herenhuis in Utrecht.  Het pand bezit veel originele details. De dubbele bovenwoning heeft een torenkamertje en een dakterras. De woonsmaak van de eigenaren lag niet op èèn lijn. Bovendien hadden zij geen tijd om zich met een nieuwe inrichting bezig te houden. 

De wens is om de kleine en dichte keuken lichter te maken.  En daarnaast te zorgen voor het ontwerp  van een bar. Door middel van een 3-D visualisatie hebben wij drie opties uitgewerkt. Een van deze opties is besproken met de constructeur en aannemer. En is tevens daadwerkelijk uitgevoerd. 

De kleur grijs kwam duidelijk naar voren als voorkeur in ons intake gesprek. Grijs is daarom in twee tinten toegepast. Prachtige zachte en vooral warme tinten. Bovendien zijn deze tinten afgestemd op de ligging van het huis. Ook is bij de traprenovatie gekozen voor een stoere grijze betonlook.

Als accentkleur kozen we een warm rood. Dit om het geheel wat pit te geven. Dit rood komt subtiel terug in een accent bij de trapopgang. Maar ook in twee fauteuils en enkele accessoires. Bij ons project met de rietgedekte villa is overigens ook gebruik gemaakt van rood als accentkleur. De kozijnen in de woonkamer zijn geverfd in off-black. Dit maakt een statement. Het geeft ook een stoere touch aan het klassieke pand. En zorgt voor een spannend contrast.

Meer foto’s van het interieur van dit appartement in Utrecht volgen snel.  Tenslotte leest u een recensie over dit interieuradvies op deze pagina.

Neem contact op
Moodboard appartement
Authentiek stadspand
interieuradvies
herenhuis
utrecht
herenhuis appartement