Project

Living bank warme kleur rood

Interieurontwerp met Caribische sfeer

De opdrachtgever koos hier voor een interieurontwerp op maat incl. afstyling. We zijn hier recent geweest voor het afronden van dit mooie project. De roots van èèn van de opdrachtgevers ligt op Aruba. En de basis van het interieurontwerp was dan ook een schilderij, een familiestuk, van de Arubaanse kust. De tonen in het schilderij waren prachtig warm; rood, oranje en geel met de blauwgrijze tonen van de zee.

Deze warme kleurtonen waren dan ook een belangrijke basis binnen het visuele ontwerp. Een warme wittint vergroot optisch de ruimte. Om de lichte keuken beter tot zijn recht te laten komen kreeg de achterwand van de grote kastenwand echter een prachtig roestrood behang met de natuurlijke structuur van linnen. Ook dit is weer uitzonderlijk strak gezet door “onze” vaste schilder en behanger.

De eveneens roestrode bank zorgt voor eenheid binnen het ontwerp. En door zowel de bank als de eettafel een slag te draaien ontstond veel meer ruimte in de woning .  Zoiets eenvoudigs, met een groots effect. Door de vergeelde bestaande eikenhouten vloer te laten schuren naar een veel natuurlijker lichte houtkleur werd de ruimte ook optisch nog eens vergroot. De iets koelere kleur van de vloer, bijna een zandtint nu, contrasteert subtiel  met de warme tonen op de wand.

Dit warm/koud contrast pasten we ook toe bij de bekleding van de eettafelbank en fauteuils. Deze werden uitgevoerd in een zachte vergrijsde blauw. De eettafel zelf werd uitgevoerd in een prachtig warm donker eiken in visgraatmotief. Net als de salontafel.

Wat een heerlijk eigentijds familiehuis is dit geworden.

Neem contact op