Project

living module bank

Licht, luchtig en luxe penthouse

Een licht, luchtig en luxe penthouse. Zo kunnen we het penthouse omschrijven dat deze opdrachtgevers kochten in een, destijds, nog te bouwen residentieel complex. Het penthouse in Culemborg is riant en ongelofelijk licht door de grote hoeveelheid ramen.

De keuken met eetkamer biedt een ruime doorkijk naar de living. De grote, lichte ruimte maakt het essentieel om met grote gebaren te werken. Uitgangspunt in dit residentiele ontwerp is daarom een wand vullende maatwerk kast en een royaal dubbelzijdig ziteiland.

Dit ziteiland wordt gevormd door de iconische modulaire bank “10.000 Van Doesburg”. Dit ontwerp door Roderick Vos is vernoemd naar Theo van Doesburg, oprichter van kunstbeweging de Stijl en herleidt naar de typerende kubistische vormen uit deze beweging.

Zittend op de bank kan er enerzijds van het prachtige uitzicht worden genoten. Anderzijds is er zicht op de wandkast waarin de tv is verwerkt. Zowel tussen de modulaire elementen van de bank als aan de achterzijde ervan is een side table verwerkt in hetzelfde lederdecor als gebruikt is op het maatwerk. Deze herhaling van materiaal zorgt voor eenheid en geeft een onmetelijk gevoel van luxe.

De wandkast is ontworpen door LAB41 en geproduceerd door onze interieurbouwer. Aan de onderzijde is het ontwerp voorzien van dichte kasten Dit biedt de nodige opbergruimte. Dit deel van de kast is uitgevoerd in een gevlamd lederdecor. En de bovenzijde van de vakkenkast is in een bijpassende, doch lichtere tint uni-decor uitgevoerd.

De basis van het ontwerp is off white en beige. Dit zien we terug in de gebruikte reeds bestaande fauteuils en eetkamerstoelen alsmede de kleur van de tegels in de keuken en het behang. Maar als secundaire kleur durfden de bewoners het aan om voor een zacht lindegroene bank te gaan. Hetzelfde lindegroen hebben we in de keuken subtiel laten terugkomen op de wanden. Om het geheel te laten sprankelen is in de styling voor een roze accent gekozen.

Vervolgens toont dit ontwerp ook aan dat het zonder meer mogelijk is om in 1 ruimte met maar liefst 3 soorten behang te werken. Kortom; het behang brengt door de verschillende texturen precies de juiste spanning en elegantie om in een warme, doch lichte en luchtige sfeer te voorzien.

Net zoals we een prachtig subtiel behang gebruikten bij het ontwerp van de Rietgedekte villa in Het Groene Hart.

Dit wil ik ook
Moodboard
bank modulair sierkussen
wandkast
bank
living
barkruk keuken
vertigo eethoek dining
dining
close up zithoek
barkruk keuken
windlicht behang gordijn
windlicht
kandelaar
eethoek